fbpx Pin Logo Bericht sturen
carriereswitch, Persoonlijke ontwikkeling

De switch naar jezelf en de effecten op je loopbaan

Angela
on dec 12, 2019

vrouw kiest jurk

De switch naar jezelf en de effecten op je loopbaan.

Over regie en persoonlijkleiderschap.

Door het maken van een switch naar jezelf bereik je een positief effect in je loopbaan en leven.

Hier deel ik met toestemming van mijn client haar verhaal.  Silvia is door het kiezen voor haar zelf, vooraan gaan staan in haar loopbaan. Dit heeft gezorgd voor een grote transformatie in Silvia’s leven.

Lees snel verder…

Silvia vertelt mij met tranen in haar ogen dat ze niet wordt begrepen. Ze is ongelukkig over haar huidige loopbaan. Ze wordt niet begrepen door haar partner, vrienden en eigenlijk een groot deel van haar omgeving. Op haar CV staat de 10 jaar werkervaring bij een top pioniersbedrijf, maar toch voelt zij zich ongelukkig. Wordt het tijd voor een carriereswitch? Heeft ze nog ambities?

Silvia: “De organisatie is prachtig. Het heeft alles, een goed salaris, doorgroeimogelijkheden en fijne collega’s! Waarom voel ik me zo ongelukkig?”

Silvia barst in tranen uit! “Ik werk iedere avond over, in de ochtend race ik naar de opvang om als eerste mijn kind af te geven bij de ‘surrogaat’ moeder van mij dochter. Ik trek het niet meer! Balans is ver te zoeken.

Doorgroeien binnen een organisatie, is niet altijd een bewuste keuze!

Silvia is begonnen bij een pioniersbedrijf en is doorgegroeid als manager. Ze heeft samen met de oprichters gewerkt aan een goed draaiende, gezonde organisatie met een miljoenen omzet. De organisatie is gegroeid en heeft inmiddels meer dan 100 FTE  in dienst. Silvia beschouwd zichzelf als een ambitieuze vrouw. Ze staat ook bekend als een gedreven, gemotiveerde en ambitieuze vrouw.

De organisatie staat op het punt om een partnerschap aan te gaan met een investeringsmaatschappij. Nieuwe kansen, maar passen deze interne kansen wel bij haar? Ze kan er dit keer voor kiezen om weer mee te gaan met de nieuwe stappen, maar ze ziet eigenlijk voor zichzelf geen toekomst meer in de huidige organisatie. Silvia weet dat zij niet meer mee wilt met de veranderingen binnen de organisatie. De werkdruk is hoog en ze heeft inmiddels alle functies binnen de organisatie wel uitgevoerd.

Het bedrijf verlaten voelt als een gebrek aan loyaliteit.

Waardevolle omslagmomenten in je leven als een ‘blessing’ voor je loopbaan.

Het moment dat Silvia wordt gevraagd om een nieuwe vestiging te openen wordt haar dochter ziek. De elle lange nacht en al het piekeren breken haar op. Dit is haar omslag!

Ze trekt meteen aan de bel, voordat het te laat is. Veel mensen in haar omgeving heeft ze zien strijden tegen een burn-out of depressie. Zo ver wilt ze het voor haar zelf niet laten komen!

Tijdens een ontmoeting met Silvia, ontstaan er nieuwe inzichten. Er is een veilige sfeer.

Ik:“Hoe gaat het met je?

Silvia:“Eerlijk? Ik ben niet voor mezelf in staat! Iedere dag race ik van en naar de kinderopvang en sta ik minstens 4x per week in de file. Dit kan niet langer zo door gaan! Mijn werk vind ik al jaren niet meer leuk. Iedere keer hetzelfde kunstje uitvoeren en er is weinig ruimte voor innovatie en creatieve ideeen. Dit is niks voor mij. Laat mij maar pionieren. Ik wil meer doen met fotografie en ik wil er zijn voor mijn dochter en voor mezelf.   Dit loopbaancoachings moment voelt echt als een cadeautje aan mezelf!”

Ik:“Fijn om te horen, dat je hier graag wilt zijn. Waar krijg je nog meer WEL energie van, Silvia?”

Er ontstaat een twinkle in haar ogen en het gesprek krijgt een andere lading.

Haar hoofd zat vol, maar gelukkig nog niet te vol en nog ver van een burn-out om te kunnen inzien dat het anders kan. Alle gesprekken met haar leidinggevende zijn geweest en aan hen lag het niet. Het wiel steeds opnieuw zelf uitvinden weerhouden haar van het maken van concrete acties.

Silvia cijferde zichzelf steeds weg, haar zelfvertrouwen was nihil, haar relatie was op een schaal van 1 tot 10 (1=slecht en 10=geweldig) nog geen 1 te noemen.

Ik zei Silvia:

“Het laten ‘leven van je loopbaan leven’ heeft je overgenomen en hierdoor ben je de controle over jouw zelf kwijt. Je wordt geleefd.”

“Silvia, je kan, bent en doet zoveel!

Ze keek mij met grote ogen aan.  Er gebeurde iets met Silvia.

Plotseling ontstonden er nog meer Twinkles in haar ogen en haar schouders gingen recht op!

De waardering en erkenning is wat ze heeft gemist. Silvia was er weer en ging er volop voor gedurende alle hierop volgende sessies. Het was een feestje met Silvia! Ze maakte echte sprongen om te kunnen kiezen voor verandering in haar loopbaan. Bewuste keuzes, die rekening hielden met alle rollen en facetten in haar leven. Misschien nog niet perfect, maar wel bewust!

Het laten ‘leven van je loopbaan leven’ syndroom

Om mij heen zie ik het veelvuldig gebeuren, daarnaast ben ik hier zelf ook slachtoffer van geweest. Een deel van mijn verhaal kun je lezen in mijn E-book Voor ‘aan’ staan in je loopbaan.” 

De gedachte ontstaat vaak door externe omstandigheden, zoals bijvoorbeeld wanneer je werkzaam bent binnen een  organisatiecultuur waar ‘NEE’ zeggen tegen een promotie geen mogelijkheid is. Het geen ‘NEE’ durven zeggen effect.

Deze gedachtegang ontstaat ook vaak bij mensen die langere tijd binnen een organisatie hebben gewerkt en weinig vertrouwen hebben in carriere stappen buiten de organisatie of het werkveld. Gebrek aan passende opleidingen of angst voor verandering.

Kortom allemaal gedachtes gecreëerd vanuit angst en overtuigende belemmeringen.

Het laten ‘leven van je loopbaanleven’ is namelijk anders wanneer je weet wie je bent, wat je kan en wat je wilt.

Je bent:

  • instaat om meer tijd te hebben voor de mensen die je dierbaar zijn;
  • minder kwetsbaar en leert vooraan te staan in je loopbaan;
  • zelf de regisseur en kan bepalen aan welke knoppen je wilt draaien. Dit in tegenstelling op het moment dat je wordt ontslagen.

Silvia kiest ervoor om weer bezig te zijn met haar loopbaan en dat gaf haar energie en zelfvertrouwen. Ze nam de regie weer terug en kon hierdoor bewuster ja of nee zeggen tegen nieuwe kansen. Een loopbaancoach in handen nemen is een nieuwe stap en zorgt voor een grote verandering, door enerzijds de inzichten, maar zeker ook de concrete resultaten!

Dit heeft niet alleen effect op  je carriere en loopbaan, maar je hele leven.

Ben je benieuwd naar jou mogelijkheden binnen je loopbaan? Heb je een carriereswitch overwogen? Is balans ver te zoeken?Heb jij behoefte aan een APK voor je loopbaan?

Vraag hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Vragen kun je mailen naar info@open-collar.nl of plan een afspraak in via de website.

*De namen in dit verhaal zijn fictief, om de privacy van de daadwerkelijke personen te borgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *