fbpx Pin Logo Bericht sturen
Sollicitatie

Hoe werk je succesvol met verschillende generaties?

Angela
on feb 07, 2019

Millennials, generatie X, baby boomers en andere generaties.

Hoe ga je ermee om?

De vraag is zijn er echt verschillen die het functioneren op de werkvloer beïnvloeden?

Ik ben erg benieuwd naar de overeenkomsten en verschillen op de werkvloer en hoe deze wordt beïnvloed. Dit onderzoek die ik heb gedaan gaat  over de verschillende generaties. Hoe kan je deze inzichten gebruiken om te bepalen welke werkgever bij jou past, maar ook zeker om te beoordelen hoe dat op je huidige werkgever van toepassing is. Dit zou wellicht kunnen verklaren waarom jouw collega doet wat hij doet?

Er wordt al enige tijd erg veel tijd en geld geïnvesteerd door werkgevers in gedegen inwerkprogramma’s en wervingscampagnes. Toch merk je dat dergelijke activiteiten bij veel mensen niet bijdragen aan het aantrekken van personeel of nog belangrijker het behoud van personeel.

Oude traditionele regels sluiten onvoldoende aan op de behoefte van de verschillende generaties werknemers. Er zijn werkgevers die veel waarde hechten aan regels en tradities zoals “op tijd komen”, weinig autonomie bieden of hun kwetsbaarheid niet tonen.

 

Voorkennis en invloed op solliciteren

Weet jij tot welke generatie je behoort? Als werknemer is het niet onverstandig om te observeren en beoordelen uit wat voor generaties jouw afdeling bestaat. Het overgrote deel van de dag besteed je op kantoor, des te belangrijker is om te werken met fijne collega’s.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *