OVER OPEN COLLAR


Wellicht heb je wel eens gehoord van de termen white collar workers - of kortweg white collars - (witte boorden) en blue collars (blauwe boorden)? Deze termen werden niet zo lang geleden in Engelstalige landen gebruikt om een onderscheid te maken op de werkvloer tussen kantoorpersoneel en personeel dat voornamelijk uitvoerend ‘handwerk’ verrichtte. Waar ambtenaren traditioneel gekleed gingen in een overhemd met een witte boord, waren de arbeiders uit te tekenen in een blauw overhemd of een blauwe overall.

De uitdrukking staat niet alleen symbool voor onderscheid in types werk, maar ook voor klassenonderscheid. Iets wat niet van deze tijd is en waar ik als eigenaar van Open Collar al zeker niet aan mee doen. Open Collar staat letterlijk open voor iedereen en omarmt elke zoekende op de arbeidsmarkt, ongeacht opleidingsniveau, type werk, sociale klasse en culturele achtergrond.

Wie ik denk dat ik ben?

 

Al gegoogeld op Angela Roemer? Dan stuit je waarschijnlijk op mijn LinkedIn-profiel, daar zie je mijn ruime werkervaring in Human Resource (HR) bij diverse werkgevers in diverse functies. Naast mijn expertise op het gebied van HR, beschik ik over iets kostbaar als daadkracht. Op de pagina Over Angela Roemer lees je meer over mijn achtergrond, werkwerkervaring en aanpak!