fbpx Pin Logo Bericht sturen

ALSJEBLIEFT!

Hier ontvang je regelmatig waardevolle informatie, waarmee jij een aantal belangrijke stappen kan zetten op
het gebied van persoonlijke ontwikkeling, carriere, financien en werk/privebalans. 
Houd daarom de pagina goed in de gaten.

Ontwikkeladvies voor 45plussers (tot januari 2020)

Voor mij is het belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen werk kunnen doen, waar ze gelukkig van worden!
Ik hoop dat er steeds meer mensen bewust gaan kiezen om "Vooraan te staan in hun loopbaan."
Dat we kiezen voor eigenaarschap en we collectief bijdragen aan een positieve en mooiere wereld.

Daarom bied ik u graag de mogelijkheden aan van het Ontwikkeladvies voor 45 plussers.

Met mijn frisse blik en positieve insteek, begeleid ik u graag bij het ontdekken van de vele mogelijkheden die er zijn!

Wat houdt het Ontwikkeladvies 45plussers in?

De kosten voor loopbaanadvies worden voor u betaald door de overheid. Op die manier hopen wij, loopbaanadviseurs, meer mensen te bereiken en te begeleiden gedurende hun loopbaan. 


Tijdens het Ontwikkeladviestraject zal ik u individuele begeleiding geven om diverse perspectieven te bekijken.
Met mijn HR achtergrond en ervaring in het onderwijs ben ik goed op de hoogte van de arbeidsmarkt en toekomst plannen binnen diverse sectoren. In het bijzonder onderwijs, zakelijke dienstverlening, IT en Zorg.

Wellicht biedt ons gesprek mogelijkheden voor een carriere swtich? Of kunnen we samen naar de mogelijkheden kijken binnen uw huidige baan omtrent de werktijden, doorgroei mogelijkheden en hoe om te gaan met toekomstige veranderingen?

De  volgende onderwerpen komen aanbod:
* Situatieschets en bewustwording van de eigen situatie en toekomstperspectieven;
* Een orientatie op de toekomst;
* Advies over financiƫle, persoonlijke en
rechtspositionele consequenties en welke mogelijkheden en (financiƫle) voorzieningen beschikbaar zijn
om de noodzakelijke plannen uit te voeren. 

Wat levert u op?
Het eindproduct van deze gesprekken is een persoonlijk Ontwikkelplan. Hierin staan kort en bondig een aantal acties beschreven die u op de korte en/of de lange termijn kan inzetten om de mogelijkheden om aan het werk te blijven tot aan uw pensioen te vergroten.

Uiteraard is het mogelijk om eerst vrijblijvend kennis te maken.

Before Holiday Unstuck Challenge

 17 t/m 21 juni 2019

Vind jij het lastig om je werk los te laten wanneer je op vakantie gaat?
Je bent echt niet de enige!

Je hebt een drukke baan, een volle agenda en dan is daar ineens de vakantie, het moment om bij te komen van alle drukte en stress. Maar dan gebeurt het… In plaats van een ontspannen gevoel, voel je je doodop, krijg je hoofdpijn, keelpijn of koorts.
In alle voorbereidingen ben je dus eigenlijk vergeten om jezelf voor te bereiden op de vakantie ..

Om dat te voorkomen bedacht ik de Before Holiday Unstuck Challenge! Tijdens BHUC gaan we op zoek naar meer balans, inzichten en de juiste prioriteiten. Neem jij even tijd om aan jezelf te denken zodat je ontspannen op vakantie kan gaan?

Meld je aan voor de 5-daagse online challenge. Het is helemaal gratis!
Aanmelden kan tot 17 juni!

Onderhandelen doe je zo! 

Onderhandelen doe je overal. Op je werk of prive. Met je klanten of met je kinderen. Voor elke situatie kies je een (bekende of onbekende) strategie of scenario. In sommige gevallen is het nodig om een goede voorbereiding te treffen, bijvoorbeeld tijdens een salarisonderhandeling of nieuwe functie.

Hier kun je de WORKSHEET ONDERHANDELEN opvragen, waarmee we niet alleen een aantal praktische stappen delen, maar wij het belangrijk vinden om doormiddel van de opdrachten je te helpen voorbereiden en reflecteren, waardoor jij een 'kei' wordt in onderhandelen
Alvast heel veel succes.

VERGOEDINGEN

Via je werkgever

Vaak reserveert een werkgever een opleidingsbudget per medewerker, in sommige CAO’s is dat zelfs verplicht In het algemeen zijn de kosten van een cursus vele malen hoger dan die van een coachtraject. Bovendien wordt een coachtraject vaak als effectiever ervaren. Informeer bij je werkgever naar mogelijkheden voor vergoeding van de coachsessies bij werk gerelateerde vragen.

Bij het beëindigen van een arbeidsovereenkomst biedt de werkgever veelal een outplacementtraject aan de werknemer aan en neemt doorgaans ook de kosten voor zijn rekening.

Via het UWV

Indien je een uitkering ontvangt van het UWV informeer dan bij je contactpersoon van het UWV wat de mogelijkheden voor vergoeding zijn, in het kader van loopbaanbegeleiding, herstel en/of reïntegratie.

Via de belasting (2021 laatste jaar!)

Wanneer je als particulier de kosten voor coaching zelf betaalt, dan kun je deze kosten inclusief de BTW als scholingskosten aftrekken. Het doel van het traject moet dan gericht zijn op verandering van positie of op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst.

De kosten voor coaching zijn voor zelfstandige ondernemers aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

Voor werkgevers geldt dat loopbaanbegeleiding valt onder gerichte vrijstellingen. Het bedrag is aftrekbaar als zakelijke uitgave

Via de Arbo-dienst van je bedrijf

Werkgevers zijn na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om de kosten te vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Bijvoorbeeld in het kader van stress, burn-out en het voorkomen van langdurig ziekteverzuim. Hierbij dien je contact op te nemen met de bedrijfsarts, je leidinggevende of personeelszaken.